Naam: Heleen Riedijk
Geboortedatum:
Woonplaats:

Wie ben je:
Heleen Riedijk. Ik ben getrouwd met Henry. We hebben geweldige zoons: Beau en Quinten.

Hoe vaak heb je al meegedaan aan de Roparun, en welke functie(s) heb je gehad en welke functie ga je dit jaar uitoefenen?
In 2018 deed ik voor het eerst mee met dit geweldige team als cateraar.

Wat is je reden tot deelname aan de Roparun?
Ik vertelde net dat ik in 2018 voor het eerst meedeed, maar ik stond daarvoor al drie keer aan de finish op de Coolsingel. Ik zal vertellen hoe dat kwam. Ik zat thuis naar de Roparun op TV Rijnmond te kijken. Ik was toen zelf ziek en werd enorm geraakt door al die duizenden mensen die zich uit de naad liepen voor mensen met kanker. ‘Ik moet daar naartoe’ zei ik tegen Henry. Toen ik daar in het finish-vak zat, stapte er een vrouw in een geel shirt op me af. ‘Ik Roparun voor jou’ zei ze en gaf me haar shirt. Ik was helemaal flabbergasted. Een jaar later zat ik weer op de Coolsingel, maar nu om Lydia – want van haar kreeg ik dat shirt – binnen te halen. Het was een prachtig en emotioneel weerzien met haar en met het team. Het jaar erop stond ik boven alle verwachtingen nogmaals aan de finish om “mijn” team binnen te halen. Er zijn mooie vriendschappen door ontstaan die ik enorm koester. In 2018 ging mijn droom in vervulling: zelf een keer mee met de Roparun!!
Ik ben dus deelnemer van de Roparun, maar ook doelgroep. Helaas, in 2019 zat deelnemen er voor mij niet in. Ik was te ziek, maar zoals altijd stond ik wel weer aan de finish!

Maar 2020 ben ik er weer bij en gaan we knallen!

Wat is je motto of lijfspreuk, wat zou je andere Roparunners mee willen geven.
Tegen iedere Roparunner zou ik willen zeggen: Je bent een kanjer!! Sowieso omdat je van Parijs of Hamburg naar Rotterdam Roparunt, maar vooral omdat je je inzet voor je medemens. Je doet dat misschien voor een familielid of voor een vriend, maar je doet het ook voor mij en voor al die andere mensen met kanker. Daarvoor ben ik enorm dankbaar.