Naam: Peter van der Graaf

Geboortedatum: 1 maart 1964
Woonplaats: Halsteren

Wie ben je? 
Ik ben de man van Ria en de vader van Lieve en Ward. Ik ben communicatieadviseur en tekstschrijver. Daarnaast ben ik Docent Creatief Schrijven. Met taal bezig zijn, is mijn grootste hobby.

Hoe vaak heb je al meegedaan aan de Roparun en welke functie(s) heb je gehad en welke functie ga je dit jaar uitoefenen?
Ik doe sinds 2013 mee aan de Roparun. Ook dit jaar ben ik loper. Sinds 2017 ben ik ook voorzitter van de stichting Runningteam Altijd Eentje Te Veel.


Wat is je reden tot deelname aan de Roparun?
Ik wilde altijd al meedoen met de Roparun, maar het was er nog niet van gekomen. Tot 2013. Het is een sportieve en logistieke prestatie om van Parijs naar Rotterdam te rennen, maar het eerste jaar dat ik meedeed heb ik ook heel nadrukkelijk voor mijn beste vriend Harry gelopen. Helaas is hij een paar maanden later overleden aan kanker.

Wat is je motto of lijfspreuk? Of wat zou je andere Roparunners mee willen geven? 
Sinds een paar jaar hebben we in het team de actie: ‘Ik Roparun voor jou’. Het eerste jaar Roparunde ik voor mijn vriend Harry, het jaar erna voor Anke en later voor mijn zus Anneke die borstkanker had. Later ook voor mijn vrienden Marc, Ad en Frank. In 2019 Roparun ik voor mijn schrijfmaatje Bert.
Voor mezelf was het een enorme toegevoegde waarde om voor iemand de Roparun te runnen. Want je doet het niet voor jezelf. Het mooie aan ‘Ik Roparun voor jou’ is dat je tegen iemand die kanker heeft, zegt: ‘Ik heb grote bewondering voor jouw moed en strijd tegen kanker. Uit respect en als steun in jouw rug ren ik van Parijs naar Rotterdam!’